Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kényelem, stílus, harmónia - kutyáknak is!

Téli Esték - hol szeret aludni a kutya?

MDYD
2022. 01. 12. 12:10:54
Téli Esték - hol szeret aludni a kutya?
Sok kutatás készül a kutyák viselkedésével kapcsolatosan, ami azt vizsgálja, hogy mi a helyes kutyatartás. Családtag vagy háziállat? Mi nem szeretnénk ebben a kérdésben állást foglalni, csak megosztjuk veletek a saját kis megfigyelésünket, hogy a mi kis tacskónk hol tud jót pihenni. Saját kutyafekhely vagy kanapé?

Túl vagyunk az esti sétán, majd megfagyott a fülem, pedig csak egy háztömb kört mentünk. Ebben a hidegben ő is úgy gondolja, hogy ennyi elég estére, szedi a kis lábait hazafele. Lehuppanok a kanapére a forró teámat szorongatva, ő jön utánam szájában a kutyaágyból előkotort rágcsájával a szájában és leteszi olyan helyre, amit láthat mellőlem – fő a biztonság. Behelyezkedik kiskiflibe, tudom most kell úgy elhelyezkednem, hogy nem fogok tudni megmozdulni az elkövetkező egy órában. A légzése lelassul, pulzusát érzem az alkaromon, ahova a kis fejét lerakta. Most az én alkarom lesz egy időre, a kipárnázott fekhelyének azon része, ahova nap közben szokta tenni kis fejét. Egész nap vittem magammal, élvezte az utazást és a nagy sétát, kergette a kacsákat és játszott a keresztlányommal. Szeretem, ami most következik, látom és érzem rajta ahogy megpihen a hosszú fáradt nap után. Biztonságban érzi magát, izmai elernyednek és kis gomb szemei szépen lassan lecsukódik, elalszik.

Pár perc múlva már rángatóznak a kis mancsai, talán újra megéli a délutánt és megint szaladgál a hideg Balaton partján. Szemhéjai észrevétlenül mozognak, néha még vakkangat is álmában. Minden gazdi imádja ezt az érzést, amikor kutyája pulzusát érezve nézi a televíziót. - bármennyire is meglepő, de lehet úgy gondoljuk, hogy a kedvencünk a fotelünkben alszik a legjobban, a kutyáknak ugyanúgy szükségük van saját fekhelyre, ahol teljes nyugalmi állapotba kerülhet, mint ahogy nekünk, embereknek is hálószóbára. A háziállatoknak egy kiindulási pontot jelent az a sarok, ahol az ő helyük kerül kijelölésre, ahol tudják biztonságban és nyugodtan lehetnek nap közben. – kis idő múlva, (miután már én sem tudok abban az egy pózban maradni)  kicsit durcás pofival leugrik mellőlem és pár pillanat múlva már hallom is, ahogy bevackolja magát a saját kis Donut kutyaágyába. Jó éjt Heidi!

Az oldal tetejére